Valuta vétel érdekli?
Ezek a legjobb banki eladási árfolyamok

Valuta Árfolyam Pénzintézet

Valuta eladás érdekli?
Ezek a legjobb banki vételi árfolyamok

Valuta Árfolyam Pénzintézet

MNB árfolyam: aktuális deviza középárfolyam

Deviza Középárfolyam Utolsó változás

Pénzváltás?
Ezek a legjobb pénzváltó eladási árfolyamok

Valuta Árfolyam Pénzváltó
Több pénzváltó árfolyama »

Pénzváltás?
Ezek a legjobb pénzváltó vételi árfolyamok

Valuta Árfolyam Pénzváltó
Több pénzváltó árfolyama »

Valutaarfolyamok.hu információk, definicíók


A gazdasági és üzleti szférában mozog? Vagy csak napi szinten érdeklik a pénzügyi világ dolgai, például a valuta árfolyamok és a devizaárfolyamok? Esetleg külföldi utazásra készül és tudni szeretné milyen valutaárfolyam mellett számolhat? Szinte mindegy, hogy melyik kérdésre válaszolt igennel, a lényeg, hogy egy helyen találjon meg minden Önt érdeklő dolgot. Ez az Ön oldala, ne keressen tovább!

Viszont, ha még csak most kezd érdeklődni a pénzügyi élet rejtelmei iránt, akkor nem árt, ha tisztában van néhány alapfogalommal, ami segítheti az online valuta árfolyam lehetőségek kiaknázásában, kalkulációk összehasonlításában.

Valuta


A hazánkon kívüli országok (külföld) törvényes fizetőeszköze. A pénzpiaci forgalomban mindig készpénzként szerepel.

Deviza


Külföldi pénznemben megadott követelés, melyet a deviza forgalom bonyolítására megadott banknál nyitott deviza számlán kezelnek. Tényleges pénzváltó tranzakció nem jön létre devizaváltás esetén.

Valuta árfolyam


Valamelyik valuta egységének egy másik pénznem egységében kifejezett ára. Valutaváltók által kalkulált ráta, tényleges pénzváltás esetén.

Deviza árfolyamok


A pénznemek átváltásakor alkalmazott vételi vagy eladási ár, akkor, ha az átváltás nem jár készpénzforgalommal. A valutaárfolyam virtuális verziója, banki deviza árfolyamok számolódnak például a hitel vagy deviza alapú személyi kölcsön törlesztőrészlet kalkulációjának során.

Középárfolyam


A vételi árfolyam és a közép árfolyam átlaga. A valuta és deviza árfolyam változásait lehet vele nyomon követni, egy adott időszakon belül. Leggyakrabban használt az MNB középárfolyam, amely minden nap egyszeri alkalommal frissül.

Akár deviza árfolyam, akár a valuta árfolyam érdekli, gyorsan és egyszerűen hozzáférhet az árakhoz, akár az online kalkulátor segítségével, így megspórolhatja a pénzváltók utáni kutatást, a fejben számolás fáradalmát, a felesleges ceruza koptatást és számológép nyomogatást! Könnyedén kiszámíthatja az aktuális napi vételi, eladási vagy középárfolyam lehetőségeit, friss és aktuális banki ajánlatokkal kalkulálhat, akár svájci frank (CHF), euró (EUR) vagy amerikai dollár (USD) alapú hiteleinek aktuális törlesztőrészleteit is kiszámíthatja, esetleg ha a japán jen (JPY) váltás érdekli, arra is rábukkanhat, hiszen minden bank és pénzváltó hivatalos váltási adatait egy helyen találja. Akár az OTP, CIB, Raiffeisen vagy K&H ügyfeleit tisztelhetjük Önben, akár Erste, Volksbank, AXA vagy Unicredit bank tagjainak sorát bővíti személye, itt mindegyik valuta árfolyam és deviza árfolyam listáját nyomon követheti. Bank kölcsön felvétele és előtörlesztése előtt mindenképp ellenőrizze az aktuális árfolyamok állását! A hitelek kiváltása során pár forint különbség akár milliókat is jelenthet!

Ha Önnek csupán a vámoláshoz szükséges Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizaárfolyam adataira van szüksége, itt a helye! Az MNB deviza árfolyamok naponta frissülnek, de a havonta frissülő adatokat is bármikor elérheti, csakúgy mint a napi frissítésű egyéb értéktőzsdei adatokat.

Valutaváltó és pénzváltó árfolyamok


Egy hosszabb utazás alkalmával elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű készpénzzel rendelkezzen, természetesen ajánlott a célország pénznemében ezt magunknál tartani, amihez szükségesek a valuta árfolyamok adatai. Bármilyen nem várt esemény bekövetkezése esetén jó, ha van az embernek mihez nyúlni, hiszen megeshet, hogy elkallódik a bőrönd, gyógyszert kell vásárolni, vagy csak egy kicsit többet szeretnénk költeni a tervezettnél. Ilyenkor jól jön egy kis megtakarítás is. Ezt a kicsi megtakarítást általában a különböző valuta váltási árfolyamának gondos megválasztásával el lehet érni és sokszor a kicsi, nem is olyan kicsi. Van úgy, hogy egy nagyobb pénzösszegnél ezrekkel is több maradhat a zsebekben, ha a valutaváltás jó időben, jó helyen történik, vagy olyan pénzváltó megtalálási helye a zsebünkben van, ahol mindezt könnyedén elintézhetjük. Gyakran egy kis pénzváltó jobb választás mint egy nagy bank, vagy egy ismert, erre szakosodott pénzügyi cég, hiszen egy a kisebb pénzváltók alacsonyabb árréssel is tudnak dolgozni, mivel alacsonyabbak a költségeik.

Sokan nem tudnak ezzel foglalkozni. Na, nem azért mert nekik nem jönne jól, ha jobb feltételek mellett találnának olyan pénzváltó egységet, ahol a valutaváltás olcsóbb mulatság, hanem inkább az az oka, hogy időhiány miatt, csak beugranak a valutaváltó helyett egy bankba, ahol hipp-hopp megtörténik a tranzakció és már tovább is lehet sietni.

Pénzváltás - valutaváltás árfolyam


Ne adja fel ilyen könnyen! Ezen az oldalon egy helyen megtalálhatja mindazokat az információkat, melyek minden valutaváltó és pénzváltó falán megtalálhatók (devizaárfolyam, valuta árfolyam), persze a legtöbb hazai bank ajánlataira vetítve! A pénzváltás így nem jelenthet Önnek veszteséget, csakis nyereséget, hiszen ki tudja választani a legjobb ajánlatot, azokat a deviza, deviza árfolyamok és valuta árfolyamok lehetőségeit, melyekkel a legkedvezőbb díjak szerint tudja pénzét átváltani, deviza árfolyam mellett kalkulálni, mint más valutaváltók kínálatában.

Azoknak a személyeknek is tanácsos időnként rápillantani az árfolyamokra, a valutaváltók, pénzváltó egységek falára, akiknek valamilyen külföldi pénznemben van megtakarításuk, vagy befektetésük. Bár napjainkban ezek az emberek egyre kevesebben vannak, hiszen a pénzpiac egy leszálló ágat követően még csak most kezd magához térni, de akik ilyen jellegű pénzösszegekkel rendelkeznek, vagy deviza alapon adósodtak el, azoknak bizony körültekintően kell bánniuk valuta és deviza készletükkel.

Pénzügyi hírek


Szükségük van pontos információkra, a valuta árfolyamok, deviza árfolyamok tekintetében, hiszen nem mindegy, hogy egy esetleges pénzváltás, valutaváltás mekkora kockázatot hordoz, hiszen még a középárfolyam sem mindig a középutat takarja a sok ajánlat között. Megtudhatjuk, mikor a legkedvezőbb olyan döntést hozni, amely a meglévő készleteinket, megtakarításokat, lakásvásárlást, befektetéseket, hiteligénylést, adósságokat (a valuta árfolyamok, és deviza árfolyamok lehetőségei között lavírozva) forint alapúvá változtatja.

A pénzpiaci kereslet-kínálat nap mint nap változik, így a naprakész, friss hírek áramlásával sokat lehet spórolni. Egy rossz döntés, egy elhamarkodott pénzváltás vagy valutaváltó tranzakció ezrek, tízezrek sőt milliós tételek bukását is jelentheti, mely igen megterhelő, és nem csak a vállalatok, cégek, de főleg a magánszemélyek számára, akik nem forintban teszik félre megtakarításaikat vagy nem ismerik a valutaárfolyamok különbözőségeit, valutaváltók eltéréseit. A kockázatot peresze önként vállalják, mert "aki mer, az nyer"! Sokan nyernek. Azért, mert jókor, jó helyen végeznek tranzakciókat, azért mert jó pénzváltók kínálatával dolgoznak, jó valutaváltó helyre bukkantak, jó valuta árfolyam mellett voksoltak vagy mert jól választották meg a bankot, ahol pénzüket pihentették. Mind-mind nagyon fontos tényező, mint ahogy az is, hogy a legújabb információkról, pénzpiaci változásokról, banki árfolyamokról (kiemelve a valutaárfolyamok és devizaárfolyamok különbségeit) részletesen képet kapjunk és ezért lehetőleg ne kelljen több internetes oldalt átböngészni, több újságot végigolvasni. Az lesz a nyerő, ahol minden egy helyen van, ugye Ön is így látja? Ez a valutaváltás titka!